Close

GPL

( Gazul Petrolier Lichefiat )

GPL-ul este derivat în principal în timpul extracţiei gazului natural şi a petrolului şi este, de asemenea, produs în rafinării. Este o sursă de energie extrem de versatilă, cu sute de aplicaţii în casă, industrie, agricultură şi, desigur, carburant pentru motoarele cu ardere internă.

GPL-ul auto este cel mai cunoscut combustibil alternativ din întreaga lume, fiind utilizat de mai multe decenii. Acesta este compus din propan şi butan. Beneficiile sale sunt exploatate în condiţii de siguranţă mai ridicate decât la maşinile pe benzină sau motorină, costul redus de achiziţie, precum şi cantitatea redusă de emisii, GPL-ul auto fiind un carburant ecologic. Datorită răspândirii sale şi popularităţii din ultimii ani, GPL-ul auto, numit şi LPG sau autogaz, a devenit un produs indispensabil.

Intrucat este o alternativa mai ieftina, sigura si ecologica fata de carburantii clasici, foarte multi posesori de automobile din Romania cu motoare pe benzina, au instalat si utilizeaza GPL-ul.

GPL-ul din statiile Forte Gaz este atent selectionat si testat astfel incat sa indeplineasca cele mai inalte standard de calitate, la fel ca si celelalte produse ale noastre.